
بسم الله الرحمن الرحیم
گزارشکارآزمایشگاه فیزیولوژی گیاهی
استاد
سرکار خانم منصف
عنوان آزمایش
تشخیص نشاسته در عصاره گیاهی
گردآورنده
مهدی شیرکوندمقدم
مقدمه
نشاسته یکی از ترکیباتی میباشد که در نتیجه فعالیت پلاست به وجود می آید. پلاست حاصله از نشاسته را آمیلوپلاست گویندکه در پارانشیم ذخیره ای یافت میشود.نشاسته از نظر شکل و اندازه در گیاهان مختلف متفاوت می باشد.نشاسته از زیرواحدهایی به نام گلوکز ساخته شده است. دانه های نشاسته مخلوطی از دونوع مولکول آمیلوز و آمیلوپکتین می باشد. نشاسته اگر به صورت ساده به هم متصل شده باشد آن را آمیلوزگویند و آگر به صورت زنجیره ای منشعب به هم متصل شده باشد آن را آمیلو پکتین گویند. در سیب زمینی دانه های نشاسته تخم مرغی شکل و دارای طبقات متحدالمرکز تاریک و روشن می باشند. اولین ناحیه ای که نشاسته رسوب میکند که نقطه مرکزی هم میباشد را ناف گویند. ناف در سیب زمینی نقطه ای می باشد.
تئوری آزمایش
در این آزمایش از طریق تست لوگل به وجود نشاسته در عصاره گیاهی پی می بریم .
ابتدا در ظرفی 50 سی سی آب مقطر ریخته سپس بافت سیب زمینی را سریع پوست کنده و رنده می منیم طوری که بافت های رنده شده در زیر آب ته نشین شوند و تغییر رنگ در عصاره دیده نشود. بعد از چند دقیقه 2 سی سی از عصاره بافت سیب زمینی که از طریق صاف کردن به دست آوردیم را درون یک لوله آزمایش قرارمیدهیم و چند قطره لوگل ریخه و تغییر رنگ را مشاهده می کنیم.{لوله آزمایش اول}.
50میلی گرم از پودر نشاسته را وزن کرده و درون یک لوله آزمایش با 5 سی سی آب مقطر حل کرده و لوله را تکان داده تا محلول یکنواخت شود .در مرحله بعد 2 سی سی از محلول را برداشته و به آن چندقطره لوگل اضافه کرده و تغییر رنگ را گزارش و مشاهده می کنیم.{لوله آزمایش دوم}.
2 سی سی آب مقطر را به عنوان شاهد درون یک لوله آزمایش ریخته و چند قطره محلول لوگل به آن اضافه می کنیم و تغییر رنگ را مشاهده میکنیم.{لوله آزمایش سوم}.
قطعه ای از بافت سیب زمینی را با تیغ اسکالل تراشیده و عصاره آن را بر روی لام قرار می دهیم سپس بر روی آن لوگل ریخته و لامل را روی آن قرار داده و در زیر میکروسکوپ بافت نشاسته را مشاهده می کنیم..
نتایج
در لوله آزمایش اول ذرات مشکی دیده می شد که نشانه وجود ذرات نشاسته بود.
در لوله آزمایش درم محلول به رنگ بنفش تیره دیده میشد که نشانه وجود نشاسته بود.
رنگ محلول لوله آزمایش سوم زرد شرابی بود.
علت تیره و روشن بودن لایه های نشاسته :
نشاسته کربوهیدراتی ناهمگن و نیمه کریستالی میباشد. وجود لایه های کریستالی و همچنین لایه های غیر کریستالی بی شکل منجر به ایجاد ظاهری دورنگ برای نشاسته شده است.
نظرات شما عزیزان:
:: موضوعات مرتبط: گزارش کار آزمایشگاه، ،
:: برچسبها: گزارشکار آزمایشگاه,
